Crowd Science G.K. Still

Deze maand begonnen met een zeer intensive training op crowd management niveau. Een training van Event Safety Instituut gegeven door Keith Still. De training werd afgesloten met een studie dag over crowd science.

ESI Crowd Science Keith Still-5104   ESI Crowd Science Keith Still-5029

De training wordt verzorgt door Event Safety Institute, is een zeer praktische training over Crowd management. Keith Still is een deskundige die over de hele wereld om zijn mening en advies wordt gevraagd. Of het gaat om de grote stromen in Mecca of in de voorbereidingen van de Elf steden tocht, hij heeft met zijn kennis en ervaring voldoende adviezen paraat om te helpen tot een veiliger evenement.

Het was dan ook een training die paste als een jas, zijn theorieën maakte de praktijk ineens uitlegbaar. Je kan na zijn trainingen daadwerkelijk uitrekenen  of iets gevaarlijk wordt. Crowd Science is zo breed dat ook het analyseren van het menselijk gedrag je tot een beter inzet brengt over het gedrag van mensen massa’s.

De lezing van John Dury een dag later over het gedrag van grote mensenmassa was zeer verhelderend en brengt een nieuwsgierigheid naar boven om er meer van te willen weten.

Na de opleiding een Essay schrijven over dit onderwerp  (in het Engels) is een uitgelezen moment om jezelf te toetsen over Crowd Management en Crowd Science. De examen commissie is streng maar rechtvaardig over je kennis van crowd management, je Engelse taalfouten vergeven ze je snel.

De training wordt door Event Safety Institute jaarlijks gegeven, kijk op de site van Event Safety Institute en zorg dat je er op tijd bij bent.

Het certificaat is overigen met goed resultaat behaald.