28 november 2014

Evenementen veiligheid

De wet- en regelgeving voor het organiseren van evenementen neemt met de dag toe. Producties brengen risico’s met zich mee. Het opstellen en toetsen van een Productie Risico Inventarisatie en Evaluatie Rapportage (PRI&E) is daarom een vereiste. Het invullen en toepassen van de Taak Risico Analyse en het organiseren van dagelijks veiligheidsoverleg tijdens een productie, de Toolbox meeting. Dit regel ik al vele jaren voor grote en kleine evenementen en heeft daarmee de kennis en ervaring in huis om dit voor opdrachtgevers tot in de puntjes te regelen.

Ook het berekenen van ontvluchtingstijden voor de brandweer bij buitenevenementen  en ontruimingsplannen (volgens de NEN 8112) zijn veelgevraagde diensten om de veiligheid van een event te kunnen garanderen.

Ook gemeenten in Nederland stellen steeds meer eisen als je een vergunning aanvraagt voor een evenement. Regelmatig vraag ik vergunningen aan bij de grotere gemeenten en ben dus bekend met gewenste oplossingen. Ik adviseer de opdrachtgevers hierover graag.

De aanvoer van alle materialen en het vervoer van gasten naar een evenement is niet altijd eenvoudig. Samen met experts zorg ik voor de juiste route en bewegwijzering. Ik doe dat uiteraard geheel in afstemming met de vergunningsverstrekker.

Heb je behoefte aan meer houvast? Dan stel ik een compleet en duidelijk plan voor je op om de vergunningaanvraag  snel en soepel af te handelen of ik neem ik de vergunningaanvraag helemaal voor je uit handen.

Vergunning knopPRIE knopBHV Ontruiming knopProductieveiligheid knopVeiligheidscoordinator Training knop