Event Safety Management Diploma

University Derby – United Kingdom

Afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn opleiding aan de University Derby voor Event Safety Manager. Een opleiding gegevens door Eddie Grant en een zeer ervaren Event Safety Manager met internationale ervaringen.

De opleiding

Deze bestond uit het opstellen en schrijven van een volledig Veiligheidsplan, volgens de Event Safety Guide. De Event Safety Guide is de moeder gids van de Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid. Dit plan bevat vele hoofdstukken over publieks- en arbo-veiligheid, crowd management, mobiliteit en risico analyses.

Event Safety Manager

Naast het schrijven van dit plan is de wetgeving een essentieel onderdeel van je kennis. Je veiligheidsplan moet natuurlijk verwijzen naar wat wettelijk is gevraagd en waar je anders kan handelen binnen de wetgeving. Dit deel bestaat niet alleen uit voorschriften, maar ook verantwoordelijkheiden en aansprakelijkheid. Zaken die snel vergeten worden als er een feestje wordt georganiseerd.

Als je bovenstaande zaken goed begrepen heb moet je ook een goed Crisis Communicatieplan kunnen schrijven. Zo een plan is belangrijk om de continuïteit van de productie of bedrijf te garanderen. Omdat Sociale Media eerder meldingen krijgt dan de alarmcentrale 112, is de manier van communicatie bij een crisis van levensbelang voor het moment zelf, je wil dat het niet escaleert en voor het verloop van de crisis. Onduidelijkheid geeft alleen maar meer onrust en onzekerheid, met alle gevolgen van dien.

Samen met twee Nederlandse collega’s hebben we deze opleiding, te midden van 13 Engelse collega’s, gevolgd en we zijn er trots op dat we dit diploma naar Nederland hebben kunnen halen.