Festival Ratjetoe – vergunning aanvraag en veiligheidcoördinatie

Festival Ratjetoe De Meern komt eraan!

Sonja, Ellen, Nina, Charlotte, Mariëlle, Anne-Mette, Rob met de ratjes van Ratjetoe. Foto: Rob Hermanns PhotographyHij komt er weer! Festival Ratjetoe De Meern en wel op zaterdag 12 september. Het gezelligste dorpsfestival van De Meern met eten, drinken, muziek, kramen, creatieve workshops, vrijmarkt en unieke optredens in het ‘Minimapark’ (Castellumlaan), allemaal verzorgd door #localheroes uit De Meern.

Dit jaar vindt Festival Ratjetoe eerder in het jaar plaats en we gaan dan ook uit van prachtig weer! Zou dat onverwachts niet het geval zijn, hebben we het grote feesttent, de overdekte kramen en dit jaar ook nog een échte circustent met ‘vrije piste’ onder begeleiding van circus Moustache.

 

Ratje acties
Ratjetoe staat in het teken van onze mascotte – zie de ratjes op de foto! Er volgen leuke acties met de ratjes als hoofdpersoon, daarover later meer. Hou de kranten en social media in de gaten! We kunnen wel alvast verklappen dat er een RAT van fortuin komt tijdens Ratjetoe met veel leuke prijzen van lokale ondernemers.

Meer van alles
Aangezien de vraag al bij de eerste editie groter was, dan dat wij plek hadden, gaan we dit jaar voor méér kramen, meer workshops en meer foods & drinks. Er heeft zich al een flink aantal ondernemers van vorig jaar weer aangemeld en we gaan gericht op zoek naar een gevarieerd aanbod van eten en drinken.

Kleedjesmarkt
Nieuw dit jaar is ook het kleedjesmarkt waar heel ondernemend De Meern kan neerstrijken op hun eigen kleed met van alles en nog wat. Aanmelden per mail om verzekerd te zijn voor een plek is handig, maar je mag ook spontaan op de dag zelf komen. De kleedjesmarkt is kosteloos.

Marktkraam huren
Een mooie overdekte marktkraam van 4 m lang, voor verkoop van je producten, een workshop of een andere activiteit kan je voor slechts € 30 huren, een halve kraam mag ook. Laagdrempeligheid en gezelligheid staan bij ons voorop! Ben jij ondernemer in De Meern en wil jij een kraam huren? Stuur dan een e-mail naar ratjetoe@demeern.nu.

Ratjetoe-team versterken?
Wat vorig jaar begon als een project met ondersteuning vanuit de gemeente is nu uitgegroeid tot een volledig zelfstandige vereniging van actieve ondernemers, die De Meern positief op de kaart willen zetten. Vereniging Samen Meern Werkt organiseert o.a. elk jaar Festival Ratjetoe en hebben ook nog meer plannen op stapel staan. Wij zijn momenteel op zoek naar versterking van ons gezellige Festival Ratjetoe team. Iets voor jou? Stuur een mail naar ratjetoe@demeern.nu.

Op de hoogte blijven? Volg ze dan op Facebook ‘Samen Meern Werkt’ en op Twitter@ratjetoedemeern