28 november 2014

Over mij

Mijn eerste contact met de regelgeving was begin jaren 90 toen de Arbeidsinspectie de Arbeidstijden duidelijker op de kaart ging zetten. Tijdens mijn Operationele Project Manager werkzaamheden, werd ik dagelijks geconfronteerd met het toepassen van de ARBO en Arbeidstijdenwet. Dit werd versterkt door de hoge boetes die werden uitgedeeld in de culturele sector.

Als tourmanager waren de internationale gebruiken, gewoontes en wetgeving een belangrijk onderdeel van werken. En al deze kennis kreeg een goede plek in mijn werkzaamheden toen ik voor verschillende grote publieks evenementen het veiligheidstraject als taak kreeg.

Dit alles aangevuld met verschillende trainingen over; Evenementen veiligheid, Crowd Management, VCA-vol, Hoofd-BHV, Preventiemedewerker en verschillende NEN gerelateerde opleidingen. Waarmee ik evenementen in een veiliger daglicht kan plaatsen.

Naast mijn werk als veiligheidsdeskundige voor evenementen ben ik nauw betrokken bij de verschillende ontwikkelingen van het Event Safety Institute, geef ik workshops over evenementen veiligheid, geef ik gast colleges bij InHolland en trainer/adviseur bij Crowd Professionals. Daarnaast zit ik zelf regelmatig in het schoolbankje om bij te blijven in de ontwikkeling van evenementen veiligheid.

Naast het werken in de evenementen industrie ben ik als echtgenoot, vader van 3 zonen en hobby kok regelmatig (met het gezin) in het buitenland te vinden.